Home / Regio’s / Regio Rotterdam

Regio Rotterdam

Zuid-Holland werkt met vier regio’s

Om ervoor te zorgen dat ondernemers en gemeenten investeren in zaken die in de toekomst essentieel zijn voor ondernemers, is het volgens provincie Zuid-Holland belangrijk dat ondernemers zich organiseren. De ervaring leert dat activiteiten beter, om niet te zeggen alléén, van de grond komen als op het bedrijventerrein een samenwerking actief is. De provincie focust op een degelijke basis: het behouden en verhogen van de organisatiegraad op bedrijventerreinen om zo verduurzamingsprojecten aan te jagen.

Onze regionale experts worden in provincie Zuid-Holland ambassadeurs genoemd. De ambassadeurs (of experts) leveren maatwerk. Ze onderzoeken voor welke opgaven bedrijventerreinen staan en hoe toegewerkt kan worden naar een gezamenlijke aanpak daarvan.

De provincie is opgedeeld in vier regio’s: regio Rotterdam, Midden-Holland & Haagse regio, Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid en Holland-Rijnland.

Regio Rotterdam bestaat uit de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Voorne aan Zee.

Onze expert in de Rotterdamse regio:

Edwin Markus

“Een gebiedsorganisatie op bedrijventerreinen is onontbeerlijk om deze toekomstbestendig te maken. Niet alleen voor de uitdagingen van vandaag zoals de energietransitie, maar ook voor die van morgen zoals de circulaire economie. Ik help ondernemers en vastgoedeigenaren graag bij het in handen krijgen van het stuur, om zo hun vestigingslocatie zo aantrekkelijk mogelijk te houden.”

Contact met Edwin

Praktische informatie

Beschikbare laadfaciliteiten:

Bekijk de laadfaciliteiten op de NAL-kaart

 

Provincie Zuid-Holland:

Provinciaal beleid:
Ruimte voor ondernemen (incl. subsidieregelingen voor verduurzaming)
Verduurzamen bedrijventerreinen
De ambassadeursaanpak van provincie Zuid-Holland

Contact:
Max Beije, mg.beije@pzh.nl
Leontien Cenin, l.cenin@pzh.nl

 

Gemeenten in regio Rotterdam:

Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Voorne aan Zee