Home / Podcasts

Alle podcasts

Podcasts terugluisteren

Live vanuit Zwolle: PVB Podcast Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

Op het PVB jaarevent zijn drie podcasts opgenomen met elk een eigen thema. In deze podcast gaan we het hebben over de financiering van collectieve verduurzamingsmaatregelen. Hoe is financiering van verduurzamingsopgaven nu geregeld? Wat maakt het lastig? Hoe zit dat juridisch? Samen met Jan Willem Vogels (Rabobank), Sanne Hebbink-Swinkels (Dirkzwager) en Joka Bosch (OostNL) gaan we hier samen over in gesprek.

De host is Jeroen Bosma (PVB)
Duur: 23:29

Live vanuit Zwolle: PVB Podcast Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

Op het PVB jaarevent zijn drie podcasts opgenomen met elk een eigen thema. In deze podcast gaan we het hebben over de ruimte op het elektriciteitsnet. Wat is netcongestie en waarom is dit een probleem voor alle ondernemers door Nederland? En vooral: hóé is dit op te lossen? Enzo Diependaal (Rethink Zero) en Etienne Schiffelers (Smart Business Parcs NL) vertellen over de uitdagingen, de mogelijkheden en samenwerkingen.

De host is Jeroen Bosma (PVB)
Duur: 24:19

Live vanuit Zwolle: PVB Podcast Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

Op het PVB jaarevent zijn drie podcasts opgenomen met elk een eigen thema. In deze podcast spreken over ruimte maken om te ondernemen. Waarom is die ruimte zo belangrijk? En wat is er nodig om weer meer ruimte te geven om te ondernemen? Samen met Laurens de Lange(VNO NCW regio Zwolle en Overijssel), Bashar Al Badri (Horizon Flevoland) & Christian de Wit (ParkTrust) spraken we over de ruimte bij ondernemers, over samenwerken en fouten maken.

De host is Jeroen Bosma (PVB)
Duur: 31:21

De noodzaak van samenwerking

Tycho Tomassen is ondernemer in duurzame energieoplossingen. Hij is betrokken bij The Economic Board en directeur bij EnergieMarke. Daar werkt hij aan duurzame energie-exploitaties. Het creëren van een energiehub is een voorbeeld van waar hij zich mee bezighoudt.

met: Richard Kleefman & Tycho Tomassen
duur: 48:44

Slimmere energiesystemen

In deze aflevering praten Richard Kleefman, Maarten de Vries en Eline Kleiwegt over energiesystemen op bedrijventerreinen. Ze hebben het over de handreiking “slimme stroomnetten ontrafeld” en over hoe zij denken over energiesystemen op bedrijventerreinen. Deze handreiking gaat in op problemen die slimme oplossingen beogen op te lossen, wat die oplossingen kunnen zijn en hoe ze in de praktijk gebracht kunnen worden.

met: Richard Kleefman, Maarten de Vries & Eline Kleiwegt
duur: 36:32

Collectieve warmte en koude

In deze podcast praten Richard Kleefman, Jentse Hoekstra en Robert Jan van Egmond over collectieve warmte en koude op bedrijventerreinen. Waarom zou je gebruik maken van collectieve warmte en koude en zou je dit niet individueel oplossen? Hoe betrek je de omgeving? Zijn bedrijventerreinen een energiehub voor de gebouwde omgeving?

met: Richard Kleefman, Jentse Hoekstra & Robert Jan van Egmond
duur: 35:06

 

Samenwerking op bedrijventerreinen  

In deze podcast praten Richard Kleefman, Oene Venema en Kjell-Erik Bugge over de samenwerking die komt kijken bij de verduurzaming van bedrijventerreinen. Waarom zou je gaan samenwerken? En met wie? En hoe organiseer je dat dan? In deze aflevering nemen we jou hierin mee.

met: Richard Kleefman & Oene Venema
duur: 36:32