Home / Regio’s / Holland Rijnland

Holland Rijnland

Zuid-Holland werkt met vier regio’s

Om ervoor te zorgen dat ondernemers en gemeenten investeren in zaken die in de toekomst essentieel zijn voor ondernemers, is het volgens provincie Zuid-Holland belangrijk dat ondernemers zich organiseren. De ervaring leert dat activiteiten beter, om niet te zeggen alléén, van de grond komen als op het bedrijventerrein een samenwerking actief is. De provincie focust op een degelijke basis: het behouden en verhogen van de organisatiegraad op bedrijventerreinen om zo verduurzamingsprojecten aan te jagen.

Onze regionale experts worden in provincie Zuid-Holland ambassadeurs genoemd. De ambassadeurs (of experts) leveren maatwerk. Ze onderzoeken voor welke opgaven bedrijventerreinen staan en hoe toegewerkt kan worden naar een gezamenlijke aanpak daarvan.

De provincie is opgedeeld in vier regio’s: Midden-Holland & Haagse regio, Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid, Holland-Rijnland en de Rotterdamse regio.

Holland Rijnland bestaat uit de volgende gemeenten: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Onze expert in Holland Rijnland:

Jaap Langhout

“Toekomstbestendige bedrijventerreinen zijn enorm waardevol voor de continuïteit en verdere ontwikkeling van onze ecosystemen. De verduurzaming van bedrijventerreinen is daarvoor ook cruciaal. En succesvolle verduurzaming doe je samen, op een goed georganiseerd bedrijventerrein. Dat is waar ik graag aan bijdraag en waar ik energie van krijg. Neem dus gerust contact met mij op voor hulp.”

Contact met Jaap

Praktische informatie

Beschikbare laadfaciliteiten:

Bekijk de laadfaciliteiten op de NAL-kaart

Provincie Zuid-Holland:

Provinciaal beleid:
Ruimte voor ondernemen (incl. subsidieregelingen voor verduurzaming)
Verduurzamen bedrijventerreinen
De ambassadeursaanpak van provincie Zuid-Holland

Contact:
Max Beije, mg.beije@pzh.nl
Leontien Cenin, l.cenin@pzh.nl

Gemeenten in Holland Rijnland:

Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude

Op de hoogte blijven van nieuws, tips en evenementen?

Schrijf je in en ontvang elke twee maanden onze nieuwsbrief.