Home / Regio’s / Drenthe

Drenthe

Drenthe

Regionale organisatie: Ik Ben Drents Ondernemer

Provincie Drenthe werkt aan de bedrijventerreinaanpak: samen naar energieneutrale bedrijventerreinen in 2035. Hoe kun je een bedrijventerrein ontwikkelen tot een terrein dat toekomstbestendig is, bijdraagt aan de energietransitie en aantrekkelijk is voor bedrijven om zich te vestigen?
Op vier bedrijventerreinen vond een uitgebreide pilot plaats rond verschillende vormen van verduurzaming. De lessen uit deze pilots werden verwerkt in een leidraad waar andere bedrijventerreinen hun voordeel mee kunnen doen.  

Namens PVB zijn twee experts beschikbaar om parkmanagers, medewerkers bij gemeenten en andere professionals aan Drentse bedrijventerreinen gelieerd zijn bij te staan met advies. Ook helpen zij graag om alle partijen om tafel te krijgen en een (eerste) samenwerking te realiseren. 

Onze experts in Drenthe:

 

Ronald Nijhoff

“Als aanjager binnen provincie Drenthe kijk ik samen met de gemeente, parkmanagement en ondernemers hoe we het organiserend vermogen op bedrijventerreinen kunnen versterken.
Vanuit daar werken we naar concrete projecten richting verduurzaming. Daarbij leg ik de verbinding tussen de verschillende belangen en opgaves om te komen tot gezamenlijke meerwaarde.”

Contact met Ronald

Maarten Bunnik

“Als aanjager ga ik op zoek samen met de ondernemers, parkmanagement en gemeente naar het actuele beeld. Als eerste scheiden we feiten en fictie. Is er sprake van een acuut probleem, of hebben we tijd om een grondige aanpak te bedenken? Vervolgens gaan we van het denken naar het doen.”

Contact met Maarten

Praktische informatie

Beschikbare laadfaciliteiten:

Bekijk de laadfaciliteiten op de NAL-kaart

Provincie Drenthe:

Provinciaal beleid:
Provinciale aanpak

Contact:
Rein Bouwer: r.bouwer@drenthe.nl
Richard Veltkamp: r.veldkamp@drenthe.nl

Regionale organisatie:

Ik Ben Drents Ondernemer

Deze bedrijventerreinen zijn van start met collectieve verduurzaming

Aa en Hunze

Bloemakkers
website

Assen

Assen Noord

Stadsbedrijvenpark
website

Coevorden

Leeuwerikkenveld
website

De Wolden

Hoge Akkers

Hoogeveen

Logistiek Centrum Hoogeveen

Hoogeveen

Toldijk

Nederweert

Pannenweg-west
website

Meppel

Rogat
website

Midden-Drenthe

Ossebroeken I en II

Noordenveld

Roden en Peize
website

Westerbork

De Noesten