Home / Regio’s / Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid

Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid

Zuid-Holland werkt met vier regio’s

Om ervoor te zorgen dat ondernemers en gemeenten investeren in zaken die in de toekomst essentieel zijn voor ondernemers, is het volgens provincie Zuid-Holland belangrijk dat ondernemers zich organiseren. De ervaring leert dat activiteiten beter, om niet te zeggen alléén, van de grond komen als op het bedrijventerrein een samenwerking actief is. De provincie focust op een degelijke basis: het behouden en verhogen van de organisatiegraad op bedrijventerreinen om zo verduurzamingsprojecten aan te jagen.

Onze regionale experts worden in provincie Zuid-Holland ambassadeurs genoemd. De ambassadeurs (of experts) leveren maatwerk. Ze onderzoeken voor welke opgaven bedrijventerreinen staan en hoe toegewerkt kan worden naar een gezamenlijke aanpak daarvan.

De provincie is opgedeeld in vier regio’s: Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid, Midden-Holland & Haagse regio, Holland-Rijnland en de Rotterdamse regio.

Regio Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid wordt gevormd door de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Onze expert in Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid:

Ad van den Berg

“Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te zorgen dat eerst de basis op orde is. Begin bij de organisatiegraad op het bedrijventerrein. Daar kan ik bij helpen uiteraard. Pas wanneer de organisatiegraad geregeld is, kun je met verduurzaming aan de slag.”

Contact met Ad

Op de hoogte blijven van nieuws, tips en evenementen?

Schrijf je in en ontvang elke twee maanden onze nieuwsbrief.

Praktische informatie

Beschikbare laadfaciliteiten:

Bekijk de laadfaciliteiten op de NAL-kaart

Provincie Zuid-Holland:

Provinciaal beleid:
Ruimte voor ondernemen (incl. subsidieregelingen voor verduurzaming)
Verduurzamen bedrijventerreinen
De ambassadeursaanpak van provincie Zuid-Holland

Contact:
Max Beije, mg.beije@pzh.nl
Leontien Cenin, l.cenin@pzh.nl

Gemeenten in Drechtsteden & Zuid-Holland-Zuid:

Alblasserdam, Dordrecht, Goeree-Overflakkee, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht