Home / Agenda / Webinar: Om tafel met de overheid

Webinar: Om tafel met de overheid

Donderdag 25 April 2024

van 11:30 tot 12:30

Online

circulariteit
energie
financiering
klimaatadaptatie
organisatiegraad
wet-en-regelgeving
In dit webinar duiken we in de rol van overheden bij het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. Het Rijk zet in op toekomstbestendigheid: groen, circulair, sociaal en innovatief. Daarnaast hanteert de overheid verschillende regelingen en subsidies om het MKB te stimuleren om te verduurzamen.

In april werd de SPUK-regeling voor het verhogen van de organisatiegraad op bedrijventerreinen geopend. Ook lopen er diverse onderzoeken naar o.a. groen-blauwe terreinen en afvalstromen. In alle gevallen gaat het om een collectieve aanpak waarbij publieke en private partijen, overheden en ondernemers, samen moeten werken.

Het Rijk mag dan wel inzetten op verschillende duurzame doelen, maar hoe vertaalt zich dat naar een integrale aanpak voor parkmanagers en ondernemers en welke concrete stappen horen daarbij? Welke aanpak hanteren de deelnemers in hun eigen provincie en gemeente, en wat zijn hun ervaringen met het betrekken van uiteenlopende belanghebbenden en organisaties? En welke verschuivingen zien ze binnen de overheid zelf?

Host: Jeroen Bosma (PVB).

Aan dit gesprek doen mee:
  • Leontien Cenin, als strategisch adviseur bij provincie Zuid-Holland houdt zij zich bezig met het verduurzamen van bedrijventerreinen.
  • Tanja de Jonge, wethouder van gemeente Dordrecht. Tot haar portefeuille behoren onder meer duurzaamheid, klimaat, energie & milieu.