Home / Agenda / PVB Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

PVB Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

PVB Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

Donderdag 20 Juni 2024

van 09:30 tot 17:00

Locatie: Lumen Zwolle

Dit event wordt mede georganiseerd door Werklandschappen van de Toekomst

Ruimte maken om te ondernemen

Een greep uit de plannen op en rondom bedrijventerreinen: het plaatsen van batterijen om netcongestie tegen te gaan, woningen bouwen om het woningtekort te tackelen, het ontwikkelen van wadi’s om wateroverlast te voorkomen, circulaire hubs. Al deze plannen vragen om ruimte! En die ruimte is schaars: bedrijventerreinen zijn slechts 2,5% van het Nederlandse grondoppervlakte. Toch zetten steeds meer ondernemers, ambtenaren en banken in op het bedrijventerrein als dé plek voor de oplossing van ‘hun’ problemen. Hoe ga je om met deze soms conflicterende plannen? Hoe kan je samenwerken? En hoe zorg je dat dit de ontwikkelingen niet vertraagt?

Tijdens de vierde editie van het Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen praten we hier graag met jou over door. Van netcongestie tot watertekorten en van financieringsproblemen tot ruimtegebrek. Op dit event gaan wij aan de slag met jouw opgave!

Binnenkort verschijnt hier het definitieve programma.

LET OP: Tijdens dit event wordt een maximaal aantal bezoekers gehanteerd. Parkmanagers, ondernemersverenigingen of –collectieven krijgen voorrang, reageer dus snel om zeker te zijn van jouw plek!

 

Van praten naar aanpakken
We beginnen de dag met een ambitieuze ondernemer die zich hard maakt voor verduurzaming van een bedrijventerrein maar die zich ook zorgen maakt. Met al die ambitieuze duurzaamheidsdoelen, waar blijft de ruimte om te ondernemen?

 

Vervolgens hebben we in de ochtend drie inspiratiesessies.
1. Hoe ziet een klimaatadaptief bedrijventerrein eruit? En wat zijn de (financiële) voordelen voor ondernemers? Mmv Werklandschappen van de Toekomst

 

2. Hoe zorg je dat je klaar staat voor een energyhub met slimme energiesystemen in combinatie met opslag en lokale opwek?

 

3. Watertekort wordt het nieuwe netcongestie!
Middagprogramma
In de middag zijn er verschillende sprintsessies voor het uitwisselen van kennis, ervaringen en met concrete toepassingen voor bedrijventerreinen. Met een multidisciplinair team van experts werken we samen aan jouw uitdaging.
De sprintsessies:
  • De uitdagingen en oplossingen voor zon op dak.
  • Niet lullen maar laden! Hoe elektrificeer je een wagenpark en wat moet je regelen voor een laadplein?
  • Hoe regel je de financiering voor de uitvoering van concrete verduurzamingsprojecten?
  • Hoe activeer je de MKB-ers op een bedrijventerrein om aan de slag te gaan? En welke rol speelt het parkmanagement?
  • Welke onderlinge afspraken moet ik maken als ondernemer om een energyhub te vormen?
  • Hittestress en wateroverlast, welke rol kan vergroening spelen op bedrijventerreinen om het toekomstbestendig te maken? Mmv Werklandschappen van de Toekomst.
  • Hoe kunnen we flexibel vermogen inzetten in een collectieve vorm en achter de meter?
  • Geen zin in een inhoudelijke sessie? Ga mee op mini-excursie naar bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle!

 

Ontmoeten en inspireren

Tijdens het hele event is er doorlopend ruimte om te netwerken. Op het marktplein kun je de hele dag terecht voor de laatste innovaties. Ook is een team van Werklandschappen van de Toekomst aanwezig  voor advies over groenblauwe bedrijventerreinen en biodiversiteit. Dus ontmoet elkaar en laat je inspireren!

 

Praktische informatie

Het event vindt plaats bij Lumen Zwolle op donderdag 20 juni 2024. De inloop van de dag start om 09:30 en duurt tot 17:00.

Dit event wordt mede georganiseerd door Werklandschappen van de Toekomst

LET OP: Tijdens dit event wordt een maximaal aantal bezoekers gehanteerd. Parkmanagers, ondernemersverenigingen of –collectieven krijgen voorrang, reageer dus snel om zeker te zijn van jouw plek!