Home / Podcasts

Alle podcasts

Podcasts terugluisteren

De noodzaak van samenwerking

Tycho Tomassen is ondernemer in duurzame energieoplossingen. Hij is betrokken bij The Economic Board en directeur bij EnergieMarke. Daar werkt hij aan duurzame energie-exploitaties. Het creëren van een energiehub is een voorbeeld van waar hij zich mee bezighoudt.

duur: 48:44
met: Richard Kleefman & Tycho Tomassen

Slimmere energiesystemen

In deze aflevering praten Richard Kleefman, Maarten de Vries en Eline Kleiwegt over energiesystemen op bedrijventerreinen. Ze hebben het over de handreiking “slimme stroomnetten ontrafeld” en over hoe zij denken over energiesystemen op bedrijventerreinen. Deze handreiking gaat in op problemen die slimme oplossingen beogen op te lossen, wat die oplossingen kunnen zijn en hoe ze in de praktijk gebracht kunnen worden.

duur: 36:32
met: Richard Kleefman, Maarten de Vries & Eline Kleiwegt

Collectieve warmte en koude

In deze podcast praten Richard Kleefman, Jentse Hoekstra en Robert Jan van Egmond over collectieve warmte en koude op bedrijventerreinen. Waarom zou je gebruik maken van collectieve warmte en koude en zou je dit niet individueel oplossen? Hoe betrek je de omgeving? Zijn bedrijventerreinen een energiehub voor de gebouwde omgeving?

duur: 35:06
met: Richard Kleefman, Jentse Hoekstra & Robert Jan van Egmond

 

Samenwerking op bedrijventerreinen  

In deze podcast praten Richard Kleefman, Oene Venema en Kjell-Erik Bugge over de samenwerking die komt kijken bij de verduurzaming van bedrijventerreinen. Waarom zou je gaan samenwerken? En met wie? En hoe organiseer je dat dan? In deze aflevering nemen we jou hierin mee.

duur: 36:32
met: Richard Kleefman & Oene Venema