Ervaringen Energie-Hub Lage Weide
Op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht is onlangs één van de eerste energiehubs op basis van een groepstransportovereenkomst (GTO) gerealiseerd. Een energiehub biedt een gezamenlijke oplossing voor bedrijven, waarbij transportcapaciteit op het energienet optimaal benut wordt door deze slim te monitoren en aan te sturen. De aangesloten deelnemers kunnen zo efficiënt gebruik maken van de beschikbare netruimte, 24 uur per dag, zeven dagen per week.
Op basis van de ervaringen van Energie-Hub Lage Weide is een document opgesteld. Hier zijn er twee tijdlijnen gemaakt om toekomstige initiatieven te ondersteunen. De ene tijdlijn beschrijft het proces zoals dat bij Lage Weide is verlopen, en de andere biedt inzicht in hoe dit proces nu efficiënter kan worden ingericht voor nieuwe energiehubs.
Zeven fases
Het document over deze tijdlijnen beschrijft de zeven fases die essentieel zijn bij het opzetten van een energiehub, van het idee tot de daadwerkelijke implementatie. Elke fase wordt gedetailleerd uitgewerkt met concrete acties, praktische tips en adviezen, zodat nieuwe initiatieven valkuilen kunnen vermijden en efficiënt van start kunnen gaan. Dit document is bedoeld als een waardevolle gids voor bedrijven die een energiehub met een GTO willen opzetten en helpt inzicht te bieden in de uitdagingen, kansen en benodigde stappen.
Op Netcongestie voor ondernemers is het interview met Gretha Boels te lezen over het opzetten van de e-hub. Lees het hier!
Energie-hub Lage Weide is de eerste energiehub in de provincie Utrecht. Hoe is dit tot stand gekomen? Gretha Boels (projectleider) vertelt hier over in deze video.
Leerervaring Energie-hub Lage Weide Utrecht
Ben jij benieuwd naar de leerervaringen van Energie-hub Lage Weide voor ondernemers?