Terugblik op Toekomstbestendige Bedrijventerreinen live 3.0

03-07-23

Op donderdag 22 juni kwamen ruim 250 geïnteresseerden in de verduurzaming van bedrijventerreinen in Breda bijeen voor het evenement Toekomstbestendige Bedrijventerreinen live 3.0 van PVB Nederland.

De dag was gevuld met inhoudelijke deelsessies over onderwerpen als netcongestie, financiering, mobiliteit. Ook kreeg de connectie tussen het onderwijs (mbo, hbo en universiteit) een plek op het podium, net als natuurlijk de regionale organisaties. Op het innovatieplein waren verschillende innovators (onder andere ook te vinden op uptempo.nu) te vinden, alsook financiers waarmee deelnemers in gesprek konden over de mogelijkheden. Het innovatieplein werd goedbezocht en de eerste verkennende afspraken zijn gelijk gemaakt! Veel interessante content dus, die we nu graag met jullie delen.

Deelnemerslijst

Presentaties op het hoofdpodium

Presentaties deelsessies

Sessies ronde 1 Sessies ronde 2
1. Eerste hulp bij elektrificatie van jouw bedrijf of bedrijventerrein 1. Bedrijfshallen, kansen voor verduurzaming
2. Kansen en knelpunten verduurzaming bedrijventerreinen 2. Duurzame warmte in de praktijk – 2 succesvolle innovaties
3. Smart Energy Hubs: Lessen uit de Amsterdamse Haven 3. Cocreating the future: wat lees je in 2030 over bedrijventerreinen?
4. Logistieke laadinfrastructuur op bedrijventerreinen 4. Creatieve oplossingen voor netcongestie in de praktijk
5. Financiering van duurzaamheidsmaatregelen 5. Hoe kan je jezelf organiseren op een bedrijventerrein?
6. Hoe geef je een kickstart aan collectieve verduurzaming op bedrijventerreinen? (geen presentatie) 6. Wat komt er op ons af vanuit Europa?
7. Energiebesparen in ondernemerstaal 7. Hoe maken we bedrijventerreinen kwalitatief beter?
8. Bezoek Zonnepark en slimme energieoplossingen voor verduurzaming bedrijfsterreinen 8. Bezoek Zonnepark en slimme energieoplossingen voor verduurzaming bedrijfsterreinen

 

Bedrijventerreinen en PVB Nederland

 

Sfeerimpressie

door | 03-07-23