Podcast PVB Nederland

Dit is een reeks van diverse podcast in kader van verduurzaming van bedrijventerreinen. Deze podcasts worden opgenomen voorafgaande aan de lunchwebinars. Bij elk gesprek wordt ingegaan op relevante onderwerpen voor bedrijventerreinen. Elke aflevering is met twee verschillende professionals uit het werkveld die hun blik werpen op de uitdagingen, kansen en oplossingen om bedrijventerreinen duurzamer en groener te maken.

Luister mee naar de podcasts.

#4 Noodzaak van samenwerking op bedrijventerreinen

Tycho is ondernemer in duurzame energieoplossingen. Onder andere directeur bij Energiemarke. Daar werkt hij aan duurzame energie-exploitaties. Het creëren van een energiehub is een voorbeeld van waar hij zich mee bezighoudt.
Beluister hier de podcast.

#3 Slimmere energiesystemen op bedrijventerreinen 

In deze aflevering praten Richard Kleefman, Maarten de Vries en Eline Kleiwegt over energiesystemen op bedrijventerreinen. Ze hebben het over de handreiking “slimme stroomnetten ontrafeld” en over hoe zij denken over energiesystemen op bedrijventerreinen. Deze handreiking gaat in op problemen die slimme oplossingen beogen op te lossen, wat die oplossingen kunnen zijn en hoe ze in de praktijk gebracht kunnen worden.
Beluister hier de podcast.

#2 Collectieve warmte en koude op bedrijventerreinen 

In deze podcast praten Richard Kleefman, Jentse Hoekstra en Robert Jan van Egmond over collectieve warmte én koude op bedrijventerreinen. Waarom zou je gebruik maken van collectieve warmte en koude en zou je dit niet individueel oplossen? Hoe betrek je de omgeving? Zijn bedrijventerreinen een energiehub voor de gebouwde omgeving?
Beluister hier de podcast.

#1 Samenwerking op bedrijventerreinen  

In deze podcast praten Richard Kleefman, Oene Venema en Kjell-Erik Bugge over de samenwerking die komt kijken bij de verduurzaming van bedrijventerreinen. Waarom zou je gaan samenwerken? En met wie? En hoe organiseer je dat dan? In deze aflevering nemen we jou hierin mee.

Zo gaan we samen naar duurzame bedrijventerreinen.
Beluister hier de podcast.

Gerelateerde artikelen

FAQ Aanjagers

Wat zijn aanjagers? Wat doen ze en hoe gaan ze te werk? Lees het hier in de FAQ over aanjagers

Samenwerken

Kiezen voor toekomstbestendige bedrijventerreinen