De Energie Bespaar Game @bedrijventerreinen: een leuke en simpele manier om actief te leren over jouw energiegebruik!

02-05-23

Energie besparen is niet alleen thuis maar ook op de werkvloer een populair onderwerp om over te praten. Maar praten alleen, gaat niet zorgen voor de benodigde verandering. De Energie Bespaar Game voor bedrijventerreinen doet dat wel. Met dit interactieve platform worden spelers aangezet om hun energie verbruik slimmer te organiseren. Deze game is speciaal ontwikkeld voor ondernemers met gebouwen op bedrijventerreinen.

1 onderwerp per week, 6 weken lang, 30-60 minuten per week

Door middel van verschillende online challenges leren deelnemers gedurende zes weken over energieverbruik van het gebouw en hoe ze dit kunnen verminderen. Iedere wekelijkse challenge bestaat uit quizvragen, opdrachten en kennisdeling. Elke speler speelt mee met z’n eigen gebouw, maar de challenges worden gespeeld in teamverband, hierdoor ontstaat er verbinding en positieve groepsdruk. Teams delen hun kennis en leerervaringen met alle deelnemers, zo heeft iedereen er wat aan.

In de quizvragen leer je over uiteenlopende onderwerpen, zoals de BAG. Weet jij bijvoorbeeld wat alle onderdelen zijn van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG)?

energie bespaar game quizvraag

Maar met deze game leer je niet alleen over energiebesparing, je gaat er daadwerkelijk mee aan de slag. Dat betekent dat na het afronden van de 6 challenges je al de eerste stappen in de goede richting hebt gezet!

Wat heb ik eraan?

Aan het eind van deze game heb je als ondernemer inzicht in wat moet en wat kan, op het gebied van energie besparen in jouw gebouw. Jij zit aan de knoppen en kunt zelf de juiste keuzes maken.

Waarom is het nodig dat deze keuzes gemaakt worden? Dat is nodig aangezien we in een tijd leven waar netcongestie een groeiend probleem is. En dat betekent dat als je 20% energie bespaart met je gebouw, je 20% kan uitbreiden binnen de huidige capaciteit.

Het uiteindelijke doel

Door het spelen van de game wordt samenwerking gestimuleerd, leer je van elkaar en begin je actief met energie besparen in je eigen pand. Hierdoor wordt een andere manier van denken ontwikkeld bij de spelers, met als gevolg gedragsverandering dat leidt tot energie besparen op grote schaal, op de lange termijn. Hiermee wordt het uiteindelijke doel bereikt, klimaatneutraliteit bij alle utiliteitsgebouwen voor 2050.

Zelf meedoen? Dat kan!

Is je interesse gewekt? Meld je dan aan en doe mee!

De eerste volgende ronde start 11 mei, hiervoor kun jij je nog inschrijven. Als dit te snel is, is er een tweede ronde met als startdatum 25 september 2023. Omdat de eerste runs van de Energie Bespaar Games zijn gesubsidieerd, is deelname dit jaar nog kosteloos.

Voor extra info kun je naar de volgende website: Gideonenergiebespaargame.
De Energie Bespaar Game is ontwikkeld door Gebouwinzicht in samenwerking met The 2B Collective, gesteund door de Gideons Tribe en met behulp van de Energie Bespaar Coalitie van het Ministerie van Binnenlandse zaken.

door | 02-05-23